Reiseguide til Zanzibar

Skrevet av Theo Rellsve

Bare 41 km fra kysten av Tanzania finner du Zanzibar, en øy som byr på mange spennende og eksotiske opplevelser. Zanzibar byr på endeløse strender, dykking i korallrev og et eksotisk dyreliv. Zanzibar er en helårsdestinasjon, og temperaturen ligger på rundt 25-30 grader året rundt, som er perfekt når man skal på ferie.

Tips til reisen

Valuta og språk

På Zanzibar snakker de fleste swahili, men mange av dem forstår engelsk. Valutaen som brukes på Zanzibar er tanzaniske skillinger. Denne valutaen er vanskelig å få tak, så mange steder kan du betale med US dollar.

Bekledning og adferd

I Zanzibar er de fleste innbyggerne muslimer. De har et annet forhold til kroppen, og sin religion enn vi er vant til. Lokalbefolkningen setter stor pris på at du/dere viser respekt for dem. De er opptatt av at man skal dekke knær og skuldre.De setter også stor pris på om du ikke går inn i moskeene eller andre hellige bygg. Under Ramadan skal ikke muslimene spise eller drikke fra soloppgang til solnedgang. Da er det viktig å respektere at ikke alle restauranter er åpne til vanlig tid. Et unntak er de store internasjonale hotellene, som serverer mat og drikke på dagen.

Flybilletter

Når man skal dra til Zanzibar med fly, må man mellomlande. Her er det valgt ut to forslag til fly. Den ene er billig, men tar lengre tid, og den andre er dyrere, men mye raskere. Her er link til raskest og link til billigst. Tider står i linken.

Hotell og overnatting

I Zanzibar er det mange forskjellig type hoteller. Det finnes alt fra dyre luksushotell til billige hosteller. Her er tre forskjellige forslag, sånn at du kan velge det som passer deg best.

Doubletree by Hilton Zanzibar

Doubletree er det dyreste av de tre forslagene. Doubletree ligger sentralt i Stone Town, som er gamlebyen i Zanzibar Town. Hotellet ble nylig pusset opp, og er et populært hotell for de som har lyst til oppleve historien til Zanzibar.

Pris per natt: 1 141 kr (1 553 kr for inkludert frokost og gratis avbestilling)

Total pris: 12 556 kr (17 081 kr for inkludert frokost og gratis avbestilling)

Link til bestilling

 

 

DoubleTree by Hilton Hotel Zanzibar - Stone Town Hotel, TZ - Restaurant
Hotellet har sin egen restaurant som serverer frokost og middag

Zanzibar Grand Palace Hotel

Zanzibar Grand Palace Hotel er det billigste alternativet og koster bare 609 kr per natt. Hotellet er 4-stjerners og ligger ved kysten i Zanzibar Town. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi, selvbetjent vaskeri og en rekke andre nødvendige fasiliteter. Prisene er inkludert frokost og gratis avbestilling.

Pris per natt: 609 kr

Total pris: 6 698 kr

Link til bestilling

Grand Palace Hotel er hotellet som gir mest for pengene

Aktiviter og utflukter

 

Hvert år reiser 200 000 mennesker til øya for å bade og sole seg. Det de fleste besøkende ikke skjønner er at det finnes mye annet spennende å gjøre, og oppleve, som de går glipp av.

Stone Town – En reise gjennom tiden

Stone Town er en vidunderlig opplevelse som er verdt en tur. Stone Town bærer preg av Zanzibar sin historie, og det er både lærerikt og spennende. Det er mange små interessante butikker og markeder som selger alt fra solhatter til tørket fisk. Både Grand Palace Hotel og Doubletree ligger i gå avstand til Stone Town

Stone Town har også en fin strand som er verdt et besøk

Spisesteder

 

Zanzibar kan by på mye forskjellig mat, men for det meste sjømat. Øyas neste største inntektskilde er krydder, som er en viktig ingrediens i mye av maten de serverer. Her er to forslag til gode spisesteder.

The Rock

The Rock er en restaurant utenfor det vanlige. På et lite skjær 200 meter fra land, ligger den uvanlige restauranten. Dette er en av de mest populære restaurantene i Zanzibar, og er verdt et besøk. Maten de serverer er sjømat og pasta. Link til meny

House Of Spices

House Of Spices er en av de mest kjente restaurantene i Stone Town. Huset restauranten befinner seg i ble brukt til krydder tørking på 1800-tallet. Restauranten serverer middelhavs mat og pizza.

Teahouse Restaurant © Andrew Morgan. Courtesy of Emerson on Hurumzi.
Fra toppen av restauranten har man utsikt over Stone Town og det nydelige havet

Uansett hvilken aktivitet, restaurant og hotell du velger, er Zanzibar en reise man kommer til å huske!

God tur!

Kilder:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s