Reiseguide til Buenos Aires

Skrevet av Theo Rellsve

I Buenos Aires får du følelsen av både Europa og Latin-Amerika. Enten dere er en småbarnsfamilie eller et ektepar, så er det utallige spennende og interessante ting å gjøre i den travle byen. Argentina og Buenos Aires er kjent for biff og tango, men det er også masse attraksjoner som passer for familier.

Navnet Buenos Aires stammer fra sjøfarerne sin skytsgud, Santa Maria del Buen Aire. Buenos Aires ble grunnlagt i 1580 av spanske erobrere. Nå i dag lever hele 3 millioner mennesker i hovedstaden og den vokser seg stadig større.

Områder å besøke, oppleve – og bo i

Som i andre store byer har de ulike bydelene i Buenos Aires ulik karakter. Bydelen Palermo er et godt alternativ dersom man ønsker å bo i et grønt område med parker, innsjøer og lekeplasser. I denne bydelen finnes blant annet byens zoologiske hage (Zoobuenosaires.com), planetariet ‘Galileo Galilei’ (Planetario.ar) og museet for Latin-Amerikansk kunst (Malba.ar) – i en bygning som i seg selv er verdt et besøk for den som er interessert i arkitektur. 

Prisene på kunstmuseet er 70 pesos (42 kroner) for voksne, 36 pesos  for barn i 5-18 års alderen (21 kroner) og barn under fem er gratis. Pris for zoologisk hage er 190 pesos for voksne (115 kroner) og gratis for barn under 12 år.

Kunstmuseet Malba ble ferdigstilt i 2001, når Argentina var midt i en økonomisk krise, noe innbyggerne i Buenos Aires ikke likte at staten brukte penger på.

I Palermo finnes et stort utvalg av leiligheter til leie, slik at man kan få en følelse av å bo som de lokale innbyggerne.

planetario_galileo_galilei_palermo_argentina
Om natten er Galileo Galilei planetariumet et vakkert syn

San Telmo tilbyr kanskje det mest autentiske Buenos Aires. Bydelen har smale brosteinsgater og gatelys med åpen flamme (kalt ‘faroles’). Her finnes mange tango-barer, og tango-dansere utendørs. For barna finnes det et dukketeatermuseum – Museo Argentino del Títere – hvor det spille forestillinger i helgene. Prisen for museet er 70 pesos (42 kroner). 

 

Recoleta er det flotteste området i Buenos Aires, med brede avenyer og flotte bygninger. Her finnes også presidentpalasset Casa Rosada. I denne bydelen finner man ‘Museo Participativo de Ciencias’ – et teknisk museum der mottoet er ‘forbudt ikke å røre’ (http://www.mpc.org.ar/home.htm). Inngang til museet koster 80 pesos (48 kroner).

I Recoleta finnes også en av de mest populære turistattraksjonene i Buenos Aires, som merkelig nok er Cemeterio de la Recoleta – en kirkegård med krypter, mausoleer og statuer for å minnes de døde.

I tilknytning til Recoleta finner man Buenos Aires’ nyeste bydel – Puerto Madero. I denne bydelen er opprinnelige lagerbygninger av teglstein bygget om til boliger. Når man krysser en av de mange kanalene i Puerto Madero kan du oppleve en spektakulær gangbro tegnet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava, som har tegnet avanserte og vakre broer over hele verden.

5545470136_20980aaa7c_b
Broen ‘Puente de La Mujer’ ble ferdigstilt i 2001, og er en av de mest besøkte attraksjonene i Buenos Aires

Utenfor Puerto Madero finnes Reserva Ecológica Costanera Sur – et fredet våtmarksområde hvor man kan se over 300 fuglearter, skilpadder, iguana og sumpbever.

For å oppleve folkelig tango, sang og musikk er det også verdt å besøke bydelen La Boca – det gamle havneområdet – på søndager. Denne bydelen er kjent for sine fargerike hus og fotballklubben Boca Juniors. De fargerike husene kommer av at arbeidere fra havnen tok med rester av maling fra havnen, som de brukte til å male hus. På 1800-tallet var denne bydelen et lite hyggelig område, men har nå utviklet seg til å bli et flott og spennende sted. Gatene er fylt med tango, god stemning og ikke minst, masse turister. Men pass på! Midt på natten er sjansen for å bli robbet, veldig stor.

I La Boca sine fargerike hus står det dukker overalt og kikker ut på turistene

I La Boca ligger La Bombonera som er hjemmestadionen til fotballklubben Boca Juniors. Boca Juniors er spesielt kjent som fotballlegenden Diego Maradona sin gamleklubb. Hvis barna er spesielt fotballinteresserte er det verdt å ta seg en tur innom ‘La Bombonera’ og oppleve fotballmuseet. Prisen for museet er 90 pesos (55 kroner) per person. For mer informasjon om fotballmuseet, trykk her (nettsiden er på spansk).

På kampdager er ‘La Bombonera’ stappfull av tilskuere

Overnatting

I Buenos Aires får du et bra hotell, for lite penger. Du kan også bo i leilighet for å komme nærmere lokalbefolkningen. Her finner du noen alternativer til leilighet for fire personer i Palermo området, i perioden 25. februar – 10.mars.

Ønsker du å bo på hotell, finner du gode tre og firestjerners hoteller i San Telmo område, til priser fra 700 kroner per natt. Her er noen eksempler.

Hvis du heller vil bo i det grønne og frodige Palermo, finnes det tre og firestjerners hoteller til priser fra 650 kroner. Se vedlate link her for alternativer.

Spisesteder

I Buenos Aires og i resten av Argentina er de veldig stolt av sin Parrilla. En Parrila er en type restaurant hvor de griller kjøttet over åpen ild. Spesielt stolte er de av sin biff. I tillegg har Argentina vært flink til å produsere og utvikle vin. Argentina er kjent for sin rødvinsproduksjon og er en av de største produsentene i verden.

Argentina er uten tvil det landet som er best når det gjelder grilling av storfe kjøtt

En anbefalt Parilla er Steaks by Luis. https://steakbuenosaires.net/steak/ er nettsiden til restauranten.

En annen god restaurant i Palermo tilpasset barn er Kansas grill Palermo. Se nettsiden for mer informasjon: http://www.kansasgrillandbar.com.ar/

 

 

Kilder:

Valutakursen ble oppdatert 11 februar 2016 av Bloomberg (http://www.bloomberg.com/markets/currencies/cross-rates)

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s